Op de drempel van het hybride of transhumane tijdperk


Op de drempel van het ‘hybride’ of ‘transhumane’ tijdperk

Deze tekst is bewerkt met gegevens uit de geschriften van Don Guido Bortoluzzi – pastoor Geudens

(17-01-2013) Volgens Jesse Ventura, één van Amerika’s bekendste complottheoristen en presentator van de ‘Conspiracy Theory’ show, werken wetenschappers in het geheim aan de realisatie van de science fiction film ‘Planet of the Apes’. In laboratoria zouden menselijke embryo’s met die van apen worden gekruist om een toekomstige supersoldaat te ontwikkelen. Zo’n mens/dier embryo wordt ook wel een chimera genoemd.

In 2009 publiceerde het internationale persbureau Reuters een bericht over wetenschappers die een serieus debat wilden aangaan over het vermengen van menselijk DNA met dat van dieren. Britse wetenschappers willen weten of dergelijke experimenten acceptabel zijn.’

Acceptabel – niet ‘mogelijk’. Dat station is de wetenschap namelijk al gepasseerd. In het artikel stond dat Britse wetenschappers inmiddels geen enkel probleem meer hebben met het creëren van wezens die 50% menselijk en 50% dierlijk zijn. Bovendien zouden niet alle experimenten op embryonaal niveau gestopt worden.

Dat werd in 2011 bevestigd door de gezaghebbende Britse Academy of Medical Sciences (AMS). In een 148 pagina’s tellende rapport gaf de AMS toe dat de ontwikkelingen op dit gebied zó snel gaan, dat er nu al embryo’s worden gecreëerd die deels menselijk, deels dierlijk en deels kunstmatig zijn. In biomedische onderzoeken zouden dieren zelfs al duizenden keren voorzien zijn van menselijk DNA. Daarom pleitte de AMS voor een commissie die toezicht gaat houden op deze ontwikkelingen.

Dieren zwanger van mensen, en omgekeerd

Britse wetenschappers experimenteren met en/of doen volgens de AMS onderzoek naar:

* Het verbeteren van dierenhersenen door het inbrengen van menselijke cellen, waardoor dieren een soort menselijk ‘bewustzijn’ zou kunnen worden gegeven en/of mensachtige capaciteiten (zoals uitgebeeld in ‘Rise of the Planet of the Apes’);

* Het aanpassen van zowel menselijke als dierlijke eicellen en sperma, zodat een dier bijvoorbeeld zwanger kan worden van een mens – en omgekeerd, en er een baby ontstaat die half mens, half dier is;

* Genetische aanpassingen waardoor dieren bijvoorbeeld een mensenhuid en andere menselijke eigenschappen kan worden gegeven (en omgekeerd), met andere woorden: de creatie van Nephilim.

Eerste half-mens half-chimpansee al in 1998 geboren

Eén dag na de publicatie van het AMS rapport schreef de UK Mail Online dat in Britse laboratoria reeds 150 menselijke/dierlijke hybride embryo’s zijn gecreëerd. ‘Deze onthulling volgt slechts één dag nadat een comité wetenschappers waarschuwde voor een ‘Planet of the Apes’ nachtmerriescenario waarin het werk aan mens-dier creaturen te ver gaat.’

The Discovery Channel zond al in 1998 een documentaire uit waarin dr. Gordon Gallup, psycholoog aan de Universiteit van Albany (VS), in een rapport onthulde dat er aan het Yerkes Nationale Primate Research Center reeds een baby was geboren die half mens half chimpansee was en die kort daarna ‘vernietigd’ werd. Het eerste mens/dier wezen zou dus al minstens 15 jaar geleden het -weliswaar zeer korte- levenslicht hebben gezien.

‘Verbazingwekkende combinaties’ gecreëerd

In 2011 schreef professor Rabbi Michael Broyde op de website van de universiteit dat er ‘verbazingwekkende combinaties’ waren gecreëerd door de genetische eigenschappen van verschillende individuen en dieren met elkaar te mengen. Broyde stelde dat de Joodse wet dergelijke mens/mens en mens/dier vermengingen toestaat zolang het gezonde(re) en intrinsiek goedaardige kinderen zou opleveren.

De eerste bekende genetisch veranderende mensen werden ruim 10 jaar geleden geboren in het Institute for Reproductive Medicine & Science of St Barnabas in New Jersey. De eicellen van vrouwen die moeilijk zwanger konden worden kregen extra genen van een andere vrouwelijke donor. Twee baby’s bleken na geboorte inderdaad het DNA van drie mensen te hebben: twee vrouwen en een man. In 2008 herhaalden Britse wetenschappers dit experiment, en in 2012 verrichtte het Oregon Health & Sciences University (OHSU) vergelijkbaar onderzoek naar de creatie van genetisch gemanipuleerde superbaby’s.

Zuivere mens dreigt te verdwijnen

De 30 genetisch gemanipuleerde kinderen die met dit enkele voorbeeld werden gecreëerd betekenen volgens christenresearcher Tom Horn een herhaling van wat de gevallen godenzonen/dochters (kinderen van God) in de tijd van Noach deden, namelijk het vermengen van ‘ander’, dierlijk, niet-menselijk en DNA van de ontaarde kinderen van God met dat van mensen (geslachten na Kaïn). Deze kinderen gaven later hun gemanipuleerde DNA door aan hun eigen kinderen, zodat uiteindelijk ‘alle vlees’ -met uitzondering van Noach- gecorrumpeerd was en vernietigd moest worden door God.

Sommige conservatie bioethici beschouwen de nieuwste gentechnieken dan ook als extreem gevaarlijk, omdat de mensheid hierdoor in een ‘posthumaan’ tijdperk terecht kan komen waarin uiteindelijk niemand meer een ‘zuivere’ mens is. Bovendien zijn deze genetische veranderingen nooit meer terug te draaien.

‘Als u probeert te verstoren dat ik god wordt, dan is het oorlog’

Wetenschappers en ‘ethici’ zoals Oxford Universiteit professor Julian Savulescu vinden echter dat we de ‘morele plicht’ hebben om de mensheid genetisch te verbeteren. Savulescu pleit er zelfs voor om in de toekomst embryo’s die dergelijke genetische verbeteringen niet hebben verplicht te aborteren.

Dr. Richard Seed, natuurkundige in Chicago, ging nog een stap verder: ‘Wij zullen goden worden, punt uit. Als u dat niet bevalt, ga dan weg. U hoeft niet bij te dragen, niet mee te doen, maar als u probeert te verstoren dat ik een god wordt, dan krijgt u problemen. Dan wordt het oorlog.’

Slaven van toekomstige supermensen

Seed en Savulescu zijn niet de enige professoren die er zo over denken. Dr. Gregory Stock, een gerespecteerde voorstander van deze nieuwe technologieën, vindt dat we niet enkel de morele verplichting hebben om de mens te ‘verbeteren’, maar dat het zelfs onvermijdelijk is geworden. ‘We hebben miljarden uitgegeven om onze biologie te ontleden, in de hoop op het verbeteren van ons leven. We zullen hier dus niet mee stoppen.’ Elders geeft Stock echter toe dat de kans bestaat dat genetisch gemanipuleerde ‘supermensen’ ons ‘gewone mensen’ dreigen te domineren en ons mogelijk zelfs tot hun slaven zullen maken.

Adolf Hitler liet Joseph Mengele de meest gruwelijke experimenten op mensen uitvoeren bij zijn streven naar een superras. Dat mislukte echter omdat het hem ontbrak aan de genetische- en biotechnologieën die anno 2012 realiteit zijn geworden – deze keer in legale wetenschappelijke laboratoria. Prenatale diagnose, het screenen van de genen van foetussen, en ‘designer’ kinderen zijn dan ook slechts een eerste voorproefje van wat er komen gaat.

‘Slangachtige’ eigenschappen

De eerder genoemde AMS waarschuwde vorig jaar in een samen met de British Academy, de Royal Academy of Engineering en de Royal Society uitgevoerde studie voor de ‘alarmerende trend’ in de wetenschap om de mens zowel lichamelijk als cognitief aan te passen en te ‘verbeteren’, waardoor we op de drempel van het ‘hybride tijdperk’ staan. Een nieuw soort mens is op komst, één die volgens de studie ‘slangachtige’ kwaliteiten gegeven kan worden:

‘Deelnemers discussieerden over hoe deze technieken in de toekomst kunnen helpen het gezichtsvermogen van de mens uit te breiden met aanvullende golflengten. Voorbeelden bij dieren zijn bijvoorbeeld slangen die infrarode golflengten kunnen waarnemen. Dit vormt mogelijk een bron bij onderzoek om dit toe te passen bij mensen. Potentiële toepassingen zijn te bedenken in het leger, maar ook in andere beroepen zoals nachtwachten, veiligheidsinspecteurs, jachtopzieners, etc., inclusief de mogelijkheid van verbeterd gezichtsvermogen bij nacht.’

De ‘Borg’: alle individualiteit uitgebannen

De melding van ‘fysieke en digitale verbeteringen zoals cybernetische implantaten en geavanceerde interfacetechnologieën met machines’ doet angstvallig veel denken aan de ‘Borg’, een in diverse Star Trek series en films voorkomend ras waarin mensen en andere wezens zijn ‘verbeterd’ en samengevoegd met machines (Cyborgs). Een ander belangrijk kenmerk van deze ‘Borg’ is dat hun hersenen gedwongen zijn ingeplugd in een alomvattend systeem waarin zij elkaars gedachten horen, zodat ieder spoortje individualiteit is verdwenen en iedere ‘afwijking’ onmiddellijk wordt ‘gecorrigeerd’.

Het ‘hybride’ of ‘transhumane’ tijdperk van de ‘verbeterde mens’ lijkt dan ook definitief aangebroken. De Amerikaanse overheid subsidieert reeds onderzoek naar het aanpassen van wetten en het opstellen van nieuwe regels en standaarden voor het ‘verbeteren’ van ‘normale’ mensen, zodat het land klaar is voor wat door sommigen de ‘volgende fase in de menselijke evolutie’ wordt genoemd.

‘Menselijke natuur op operatietafel’

Leon Kass, voormalig voorzitter van de Amerikaanse presidentiële Raad voor Bio-ethiek, vatte in het voorwoord van zijn boek ‘Life, Liberty and the Defense of Dignity: The Challenges of Bioethics’ deze ontwikkelingen treffend samen:

‘De menselijke natuur zelf ligt op de operatietafel, klaar om veranderd te worden, voor eugenetische en psychische ‘verbeteringen’, voor een compleet herontwerp. In toonaangevende laboratoria vergaren academische, industriële en nieuwe scheppers hun macht en slijpen stilletjes hun vaardigheden, terwijl hun evangelisten (transhumanisten) het publiek vol overtuiging een posthumane toekomst voorhouden. De tijd is rijp dat iedereen die iets geeft om het in stand houden van onze menselijkheid hier aandacht aan besteed.’

Vgl bron: http://xandernieuws.punt.nl/Exo-Vaticana-4

3 gedachten over “Op de drempel van het hybride of transhumane tijdperk

Voeg uw reactie toe

  1. Hele mooie samenvatting en interpertatie, allemaal feitelijk na te checken in onder andere the Dead Sea scrolls. Menig atheist zou na zelf onderzoek te hebben vericht naar de verschillende oude geschriften (canon en niet canon) en naar de parallelen er tussen verbeisterd zijn en “second thoughts” krijgen.

    Helaas doen ze het veelal af als sprookjes en doen ze dus geen moeite, begrijpelijk, vanuit hun standpunt…

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: